Dezinfectanți, măști și sisteme de filtrare a aerului

O unitate de învățământ din municipiul Petroșani este beneficiara unui proiect cu fonduri europene. La Școala Gimnazială Nr. 7 din localitate vor fi montate și sisteme de filtrare a aerului. 969.838 de lei este valoarea proiectului „Educație în siguranță la Școala Gimnazială Nr.7 din Petroșani, în contextul pandemiei generate de virusul Sars-COV-2”.

„Proiectul va fi implementat până în decembrie 2022 și se vor achiziționa dezinfectanți, măști medicinale și sisteme de filtrare a aerului. Toate acestea vor contribui la prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, la prevenirea răspândirii lui și la protecția elevilor și a personalului Școlii Gimnaziale Nr.7 din Petroșani, precum și a comunității noastre”, arată Sile Pop, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Petroșani.

Pe perioada carantinei, sistemul educațional a trebuit să se adapteze unei noi realități accentuând necesitatea investițiilor în tehnologie, resurse, formare, astfel încât fiecare copil să aibă acces la educație.

Astfel, conducerile unităților de învățământ au cumpărat echipamente electronice de comunicare, iar acum se achiziționează și dezinfectanți și sisteme profesionale de filtrare a aerului.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *