Se caută voluntari pentru lucrările de la Cetatea Dacică Costești

Ambulanța pentru Monumente revine în județ. În perioada 10-25 iulie, cei de la Ambulanța pentru Monumente se vor afla la Turnul 1 de la Cetatea Dacică Costești, și așteaptă și alți voluntari alături de ei.

”Vă anunțăm cu bucurie lansarea calendarul intervențiilor Ambulanței pentru monumente – 2022. Și anul acesta avem intervenții importante pentru salvgardarea patrimoniului construit și care mai de care mai interesante din punct de vedere al locațiilor”, arată Ambulanța pentru Monumente.

Ambulanța pentru monumente își dorește creșterea calității restaurării patrimoniului din România prin formarea profesională a studenților și a tinerilor specialiști.

Înscrierile au loc până pe 10 aprilie, în cazuri excepționale vor accepta înscrieri ulterioare. Participarea este gratuită, masa și cazarea fiind asigurate de către asociațiile organizatoare și de către comunitățile locale.

Turnul-tip locuință nr. I prezintă o construcție dacică realizată din bolțari de piatră în tehnică elenistică și care mai deține două zone de cărămidă semi-arsă, deosebit de valoroase, dar în mare pericol de degradare. Se va lucra sub îndrumarea colectivului de arheologi și restauratori de specialitate. După ce anul trecut s-a finalizat suprastructura peste turnul-tip locuință nr. II, anul acesta ne propunem continuarea lucrărilor cu punerea în siguranță a turnului-locuință I prin realizarea unei structuri similare din metal și lemn. Intervenția se va realiza în participare mixtă studenți arhitecți și arheologi în cadrul școlii de vară ArheoArhitectura. Școala se concentrează pe introducerea de noțiuni și activități practice de arheologie și restaurare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *