Jandarmii hunedoreni au fost nevoiți să caute opt ore un bărbat care s-a rătăcit pe munte, la cules de ciuperci

Bărbat rătăcit pe munte, plecat la cules de ciuperci, a fost găsit de jandarmi, în zona Pârâului Brăiţa din Masivul Straja, după 8 ore de căutări

„Puțin după miezul nopții. Printr-un apel la 112, un bărbat în vârstă de 73 de ani, din Lupeni, anunța că se rătăcise pe munte și avea nevoie de ajutor.

Colegii noștri, Alin și Marius, alături de un reprezentant de la Salvamont, și-au luat echipamentul și au plecat imediat în căutarea bărbatului. Au luat legătura cu el, prin telefon, pentru a afla câteva detalii despre zona în care se afla.
Au mers pe cărările munților mai bine de 3 ore, fiind în permanență în legătură cu bărbatul. Au aprins pocnitori, petarde, diverse semnale luminoase și acustice, crezând că vor fi auzite de bărbatul de 73 de ani. Însă zona pe care le-o indicase inițial era una eronată. Peste puțin timp bărbatul i-a anunțat pe colegii noștri că nu le mai poate da niciun detaliu, întrucât bateria lanternei se terminase

Alin Mocanu și Marius Dobârcean, jandarmi montani cu peste 16 ani de experiență, l-au sfătuit pe acesta să se oprească în locul unde se afla, pentru că, fără lumină, risca să se accidenteze. În tot acest timp, colegii noștri l-au sunat la fiecare 20 de minute pentru a se asigura că bărbatul este bine”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara.

Potrivit sursei citate, după aproximativ 8 ore de căutări, de la momentul dispariției, bărbatul a fost găsit nevătămat cărând pe spate un rucsac plin cu 30-40 de kg de ciuperci, spunând-le jandarmilor că nu și-a dat seama că noaptea îl va prinde pe munte. În cele din urmă, bărbatul a fost preluat cu mașina de jandarmii montani și transportat la domiciliu.

Iată și câteva recomandări date de jandarmii montani

– atunci când plecați pe munte, asigurați-vă întotdeauna că aveți bateria telefonului încărcată. Orice detaliu pe care ni-l puteți oferi este de mare ajutor
– aveți grijă să purtați un echipament corespunzător
– oricât de bun cunoscător al muntelui ați fi, nu vă aventurați în locuri necunoscute, nemarcate. În astfel de situații, riscul de a vă rătăci este foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *