Guvernul va completa setul de măsuri pentru susţinerea familiilor tinere cu un program destinat creşterii natalităţii

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern se va completa setul de politici guvernamentale pentru susţinerea familiilor tinere cu un program destinat creşterii natalităţii. Ministrul Familiiei, Gabriela Firea a afirmat că anul trecut, în România s-au născut cei mai puţini copii, 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puţin, până în acest moment. Programul prevede un sprijin de 15.000 de lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament, a mai spus ministrul.

Ciucă:

Un alt subiect important pentru agenda de astăzi a şedinţei de Guvern este aprobarea programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii.

„Practic, completăm astăzi setul de politici guvernamentale pentru susţinerea familiilor tinere cu un program destinat creşterii natalităţii. Am discutat la nivelul Guvernului, este o problemă, am putut să constatăm cu toţii intrarea într-un declin a natalităţii, aşa cum arată cifrele de la finele naului trecut. Nici anul acesta nu pitem spune că avem progres, mai mult decât atât, prin programul de guvernare ne-am asumat să dezvoltăm politici care să ducă la creşterea natalităţii şi în sensul acesta au fost asumate o serie de programe, inclusiv în pachetul Sprijin pentru România”, a spus şeful Executivului, afirmând că sunt intitulate programul Family Start şi Student Invest, care urmează să fie finanţate.

 

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a afirmat că ”anul trecut, în România s-au născut cei mai puţini copii, 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puţin, până acum”.

„Nu înregistrăm o îmbunătăţire, ci dimpotrivă o înrăutăţire a situaţiei”, a afirmat Firea, precizând că sunt cauze multiple pentru care tinerii din România, astfel că ”ori amână momentul în care decid să aibă copii, ori de cele mai multe ori situaţia financiară este cea care îi împiedică să aibă copii sau dacă au unul renunţă să mai aibă doi sau trei copii”.

Ministrul a mai precizat că în ultimii ani există o altă mare problemă legată de domeniul sănătăţii, şi anume infertilitatea.

„Unul din cinci cupluri din România este infertil, sunt informaţii furnizate de specialişti”, a spus Firea, precizând că toate statele europene fac eforturi pentru a încerca să susţină cuplurile căsătorite sau nu sau femeile care suferă de această afecţiune şi sunt în imposibilitatea de a-şi plăti aceste tratamente care sunt destul de costisitoare.

„Proiectul de astăzi, pe care sper să îl adoptăm, aici vine şi anume un sprijin de 15.000 de lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament”, a mai spus Firea.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.