Un șofer și-a adus clientul din Caraș-Severin până în zona gării la Simeria, apoi l-a bătut și i-a furat banii

Tâlhăria a avut loc, în seara zilei de 9 noiembrie a.c., iar după investigații specifice și mai multe percheziții domiciliare ale polițiștilor hunedoreni, desfășurate luni, 21 noiembrie, pe raza județelor Arad și Caraș – Severin, au reușit identificarea celui care a comis jaful.

„În data de 09 noiembrie 2022, în jurul orei 17:55, Poliția Orașului Simeria a fost sesizată de un bărbat de 61 de ani, din Simeria, cu privire la faptul că a fost tâlhărit de conducătorul unui autoturism care l-a transportat din judeţul Caraș-Severin, până în zona gării din Simeria, unde l-a deposedat, prin violenţă, de aproximativ 7.000 de lei .

În cauză, poliţiştii au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar în urma activităților investigative desfășurate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara, au reuşit  identificarea unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul  Caraș-Severin, bănuit de comiterea faptei reclamate.

În data de 21 noiembrie 2022, poliţiştii hunedoreni au desfăşurat trei percheziții domiciliare (în localităţi de pe raza judeţelor Caraș-Severin şi Arad), iar în urma materialului probatoriu administrat în cauză, au luat, faţă de tânărul bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, măsura reținerii, pentru 24 de ore. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva şi urmează să fie prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor preventive legale”, potrivit IPJ Hunedoara.


Polițiștii recomandă

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate (majoritatea infracţiunilor de tâlhărie fiind comise pe domeniu public). 

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *