A fost deschis traficul pe lotul Biharia – Borş al Autostrăzii A3, care asigură conexiunea cu M4 din Ungaria

Autorităţile române şi cele maghiare au inaugurat, vineri după-amiază, în cadrul unei ceremonii comune, un nou punct de trecere a frontierei, Borş II – Nagykereki, destinat tranzitului de mărfuri şi persoane, şi au marcat deschiderea traficului pe lotul Biharia-Borş al Autostrăzii A3, care se conectează cu M4 din Ungaria. La eveniment au participat ministrul român al Transporturilor, Lucian Bode, şi miniştrii de Externe ai celor două state, Bogdan Aurescu şi Peter Szijjarto.

Punctul de trecere a frontierei Borş II estre amplasat pe autostrada A3 lotul Borş – Biharia care se conectează cu autostrada M4 din Ungaria.

Ministrul român al Transporturilor, Lucian Bode, a subliniat importanţa deschiderii punctului de trecere a frontierei Borş II pentru transportul de persoane şi a reafirmat angajamentul Guvernului de la Bucureşti de a găsi „cele mai bune măsuri de a menţine activităţile economice în viaţă”.

„Importanţa proiectelor transfrontaliere de infrastructură este covârşitoare, iar România şi Ungaria au înţeles că printr-un parteneriat solid pot dezvolta conectivitatea între cele două state. (…) Apreciez în mod deosebit buna colaborare dintre România şi Ungaria pe dosare de infrastructură. Doar printr-un dialog permanent, constructiv şi eficient, prin constituirea de grupuri de lucru în care să reunim expertiza celor două state vom reuşi să proiectele de infrastructură. Îmi doresc ca pe viitor să menţinem acest ritm intens al colaborării să abordăm şi alte proiecte prin concretizarea cărora vor exista beneficii economice”, a adăugat Bode.

La rândul său, ministrul român al afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat la evenimentul de inaugurare că „această realizare este o dovadă concretă că România şi Ungaria pot construi împreună şi pot acţiona constructiv împreună inclusiv în contextul dificil creat de criza sanitară”.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *