A fost raportat la nivelul ţării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat şi infecţia Covid şi infecţia cu virusul gripal

UPDATE – Întrebat dacă există vreun pacient cu gripă şi covid simultan, iar dacă există, unde este internat, când a fost confirmat, care e starea de sănătate a acestuia, ce vârstă are şi dacă are comorbidităţi, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a transmis: ”Nu avem informaţia”.

ȘTIREA INIȚIALĂ – Conferenţiarul doctor Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca, a anunţat că în România a fost înregistrat primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană.

”A fost raportat la nivelul ţării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat şi infecţia Covid şi infecţia cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuşi la risc, cei care au comorbidităţi. Nu există vaccin pentru întreaga populaţie, deci în această situaţie trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienţi care ar putea să fie infectaţi.” – a declarat doctorul Milena Man .

Milena Man spune că dificil în această perioadă de pandemie este faptul că nu pot fi deosebite simptomele de gripă de cele care ar putea indica infectarea cu Covid-19.

”Pe scurt, nu putem să le deosebim unele de altele. Atât gripa, cât şi infecţia cu Covid pot să arate la fel. Infecţia cu Covid, suplimentar, poate să fie asimptomatică. Din păcate s-a înregistrat şi primul caz care avea, nu în Cluj, avea amândouă infecţii”, a mai spus medicul primar pneumolog de la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *