A înflorit copacul cu lalele de la Aninoasa

Copacul cu lalele din Aninoasa a înflorit. Este o încântare pentru cei care zilele acestea trec prin zonă. O mulțime de lalele pot fi admirate în copacul lui Jules Verne.

Copacul cu lalele de la Aninoasa are 140 de ani. Originar din America de Nord, tulipanul aflat în apropiere de oraşul Aninoasa din Hunedoara i-a atras ca un magnet pe curioşi. Florile copacului pot fi admirate până la finalul acestei luni.

Povestea copacului cu lalele de la Aninoasa începe în jurul anului 1880, când baronul Viktor Maderspach, numit de momârlani Mogoşpop, care deţinea domenii întinse în zonă, a construit un castel la Iscroni, sat care aparţine în prezent de Aninoasa.

În jurul acestuia a amenajat o grădină în care a plantat numeroase specii de plante. Soţia sa, Anne Margarette Maderspach, a reuşit în scurt timp să transforme grădina într-un adevărat parc dendrologic, iar în 1880 a adus celebrul tulipan originar din zonele împădurite ale Americii de Nord, numit Liliodendron Tulipifera, tocmai de la Paris, după ce acesta s-a adaptat şi în Europa, dar pe întregul continent există doar câteva zeci de exemplare.

Arborele de la Aninoasa s-a umplut de flori și îi încântă pe toți cei care trec prin preajmă.

Colaborator

FOTO: Viorel Pascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.