A nins în toată zona montană din județ

A nins în toată zona montană înaltă din județul Hunedoara, iar salvamontiștii vin cu o serie de recomandări pentru turiștii care vor să se aventureze pe munte. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor, dar în zona de munte condițiile meteo sunt imprevizibile. Turiștii trebuie să se echipeze corespunzător atunci când pleacă în drumeții montane.

 „A nins în tot județul la peste 1.800 – 2000 de metri. E un strat subțirel, dar periculos, pentru că a fost și frig, a înghețat, iar suprafețele au devenit alunecoase. Ce recomandări avem? Le spunem turiștilor că este potrivit ca echipamentul să corespundă perioadei, adică să aibă bocanci, haine pentru protecție la frig și să nu facă ture lungi, pentru că ziua e prea scurtă. Punctele de permanență sunt la Râușor, pe timpul week-endului la Pietrele,  avem în Parâng și Straja și pe Valea Jiului de vest la Alunii Negri”, a spus Ovidiu Bodean, șef Salvamont Hunedoara.

Deja mai multe drumuri naționale care străbat munții au fost închise din cauza zăpezii abundente care s-a așternut peste carosabil.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *