Absolvenții de liceu se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat

Înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat au început luni și se vor încheia vineri, conform calendarului oficial al Ministerului Educației. Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor finaliza cursurile tot vineri.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc între 17 și 19 iunie, iar pe 19 și 20 iunie se vor desfășura testele pentru competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, dedicate elevilor din minoritățile naționale. Evaluarea competențelor digitale este programată pentru perioada 19-21 iunie, iar între 25 și 27 iunie va avea loc testarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Proba scrisă la Limba și literatura română este programată pe 1 iulie, urmată pe 2 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului și specializării va avea loc pe 4 iulie, iar pe 5 iulie elevii din minoritățile naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate pe 12 iulie.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *