Academia de Studii Economice recunoaște meritele Universității Petroșani

Academia de Studii Economice de la București apreciază eforturile depuse de corpul profesoral de la Universitatea din Petroșani. La aniversarea a 105 de învățământ superior de la A.S.E. București, Senatul universității a acordat distinții unor universităţi şi instituţii de referinţă în domeniile economic, universitar, medical, artistic, tehnic, de arhitectură, militar din țară. Universitatea din Petroșani se regăsește printre cele 19 instituții premiate.

“Universitatea a fost medaliată la aniversarea a 105 ani de învățământ superior de la ASE. După anul 2016 Senatul Universității Academiei de Studii Economice a instituit o Medalia Meritul Universitar „Nicolae Xenopol” și Diploma, care se acordă unor universități care au crescut prestigiul învățământului superior, economic. Cu această ocazie au primit această înaltă distincție 19 universități și diferite instituții din România, Universitatea din Petroșani regăsindu-se printre cele 16 universități care au fost apreciate pentru calitatea învățământului superior. Este o recunoaștere a eforturilor depuse de către cadrele didactice și studenți, de conducerea academică a universității în creșterea vizibilității instituției de învățământ superior pe plan național și internațional, creșterea colaborării universității cu mediul academic și mediul economic”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

105 ani s-au scurs de la punerea bazelor Academiei de Studii Economice de la București. Conducerea ASE a luat decizia de a premia acele instituții care au celebrat recent un număr rotund de ani de la înființare sau care s-au dovedit a fi colaboratori apropiați ai academiei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *