Accident rutier cu trei victime în această dimineață

Astăzi, în jurul orei 7.20, conducătorul unei autoutilitare (dubă de marfă, înmatriculată în jud. Gorj), care circula pe DN66, pe raza loc Banița, din direcția Hațeg-Petroșani, a pătruns pe contrasens și a tamponat un autoturism (Logan, din jud. Hunedoara), pe care l- a proiectat în afara părții carosabile. În urma evenimentului a rezultat rănirea șoferului autoturismului și a două pasagere din mașina condusă de acesta. Traficul a fost restricționat pe un sens pe durata intervenției. În cauza a fost intocmit dosar penal.
Atenționări:
Având în vedere condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.
Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Asiguraţi o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului şi verificaţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire.
Respectaţi semnalizarea rutieră, precum şi semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră! La momentul actual nu sunt semnalate drumuri blocate în județ, din cauza ninsorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *