Acomin S.A. continuă procesul cu comuna Voineasa și noii administratori ai domeniului schiabil Transalpina

Acomin S.A. continuă procesul cu comuna Voineasa  și noii administratori ai domeniului schiabil Transalpina. La instanța de fond, Acomin Deva a pierdut procesul intentat împotriva Primăriei comunei Voineasa și a noilor administratori ai domeniului schiabil Transalpina. Mai mult, Tribunalul Hunedoara a stabilit că ACOMIN trebuie să plătească și cheltuieli de judecată de peste 16.000 de lei.

„Admite excepția lipsei de interes, invocată de pârâta UAT Comuna Voineasa prin întâmpinare. Respinge ca lipsită de interes cererea formulată de reclamanta ACOMIN SA în contradictoriu cu pârâtele U.A.T. COMUNA VOINEASA, reprezentata prin Primar – Nastasescu Gabriel Sebastian și ASOCIEREA FAGIA SRL și POPNEL FOREST SRL, reprezentată prin lider de asociere FAGIA SRL. Obligă reclamanta la plata către pârâta U.A.T. COMUNA VOINEASA a sumei de 5355 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă reclamanta la plata către pârâta ASOCIEREA FAGIA S.R.L. și POPNEL FOREST S.R.L., reprezentată prin lider de asociere FAGIA S.R.L. a sumei de 11590,6 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, arată soluția Tribunalului Hunedoara.

Săptămâna trecută, ACOMIN S.A., firma din Deva a făcut recurs la soluția Tribunalului Hunedoara.

În 13 ianuarie a fost semnat și contractul de atribuire prin delegarea serviciului de administrare a domeniului public schiabil Voineasa, încheiat între Primăria Voineasa și liderul de asociere SC Fagia SRL. Contractul are o valabilitate de patru ani.

ACOMIN S.A. contestă contractul încheiat între Primăria Voineasa si SC Fagia SRL, în calitate de lider de asociere și Popnel Forest SRL.

ACOMIN S.A. a gestionat, până anul trecut, domeniul schiabil de la Transalpina. Firma este și cea care a construit domeniul schiabil. Pârtiile au fost administrate de către constructor, pentru că nimeni nu a părut interesat să îndeplinească cerinţele UAT Voineasa – proprietarul domeniului.

Lucrările la domeniul schiabil au fost finalizate abia în 2019 din cauza faptului că Primăria Voineasa a efectuat cu mare întârziere plățile către constructor. Nici acum nu sunt plătite toate lucrările, astfel că s-au adunat dobânzi şi penalităţi. În schimbul datoriei, s-a pus sechestru asigurator asupra domeniului.

Asocierea S.C. Fagia SRL şi SC POPNEL Forest SRL reprezintă noul câştigător al licitaţiei de gestionare a domeniului schiabil. Fagia SRL este o companie din Malaia, județul Vâlcea, o comună învecinată cu Voineasa. Domeniul principal de activitate al societății este… exploatarea lemnului.

 

Monika BACIU

foto: www.transalpina.biz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.