Acțiune a polițiștilor Biroului Combaterea Delictelor Silvice

În perioada 11.08.- 12.08.2020, poliţiştii Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Hunedoara, însoțiți de un reprezentant al  Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat verificări privind modul de exploatare, gestionare, depozitare, comercializare și transport al materialelor lemnoase de către diferite persoane fizice și juridice de pe raza comunei Gurasada.

În urma verificării în teren a  6 partizi de masă lemnoasă pe picior contractate și exploatate de către o societate comercială, poliţiştii au constatat faptul că operatorul economic a expediat fără proveniență legală 26 de mc de lemn de foc din speciile carpen, cer, fag și salcâm, pentru care a fost calculată o valoare de peste 4.800 de lei.

În cauză, poliţiştii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei și au luat măsura complementară de confiscare valorică a volumului de material lemnos.

De asemenea, pe o suprafață de teren acoperită cu vegetație forestieră poziționată pe raza comunei Gurasada, poliţiştii au identificat 7 cioate nemarcate, de diferite specii și dimensiuni, în stare verde, provenite de la arbori tăiați fără drept de un bărbat de 40 de ani (pentru care a fost calculat un volum total de 1,533 mc) care  a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

În data de 13.08.2020, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Brad au desfăşurat o acţiune în cadrul căreia a fost depistat un bărbat de 42 de ani, din municipiul Brad, condamnat definitiv la 8 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Deva, în vederea ispăşirii pedepsei privative de libertate.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.