Acțiune a polițiștilor din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice

În data de 03.08.2021  a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat verificări privind modul de contractare, exploatare, transport, depozitare, prelucrare și valorificare a materialului lemnos, de către diferiți operatori economici de pe raza orașului Petrila. Acţiunea a beneficiat de  sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Timișoara.

În urma activităţilor de control, în cazul unei  societăţi comerciale au fost constatate încălcări ale legislației silvice în vigoare referitoare la modul de exploatare a materialului lemnos conform, motiv pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au mai constatat faptul că un funcţionar nu a respectat prevederile legale privind modul de operare a datelor în programul SUMAL 2.0 pentru două partizi de masă lemnoasă pe picior la care au expirat autorizațiile de exploatare, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 lei.

Totodată, a fost identificat un alt funcţionar silvic, cu privire la care s-a stabilit că a expediat fără proveniență legală  27,580 mc de lemn de foc din specia fag și a primit și a depozitat fără documente legale de proveniență 26,124 mc material lemnos din specia rășinoase. Față de cel în cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 15.000 lei și măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 27,580 mc lemn de foc din specia fag în valoare de 4.511,84 lei și confiscarea faptică a 26,124 mc material lemnos din specii rășinoase.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.