Acțiuni ale polițiștilor hunedoreni, pentru siguranța rutieră

În zilele de 11 şi 12.08.a.c., polițiștii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum şi poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în întreg judeţul.

 În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri au acționat cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier din județ, cu scopul de a preveni și  a combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere şi au derulat, alături de poliţiştii T.F., acţiuni în sistem integrat şi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, în scopul prevenirii producerii unor evenimente rutiere pe fondul nerespectării, de către participanţii la trafic, a reglementărilor legale în vigoare.

 Peste 180 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii hunedoreni, timp de 4 ore, în cadrul acțiunilor desfășurate în sistem integrat, în cursul zilei de ieri.

Ieri, 11 august, în intervalul orar 07.00 – 09.00 și 17.00 – 19.00, peste 100 de poliţişti rutieri, de ordine publică și poliție transporturi au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În cele 4 ore, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, precum şi pentru  prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau altor substanțe la volan, precum și legalitatea transportului public de persoane, eliminarea pirateriei în domeniul transportului rutier de persoane și prevenirea accidentelor rutiere produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În urma abaterilor constatate, în cele 4 ore, polițiștii au aplicat 187 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 69.045 de lei. Din totalul amenzilor, 139 de contravenţii au fost aplicate pentru abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 48 au vizat depăşirea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășirea vitezei legale (cu mai multe de 50 km/h faţă de limita maximă admisă), 3 pentru neacordare priorităţii de trecere pietonilor și 3 pentru alte abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind retrase şi 7 certificate de înmatriculare.

Pozitiv este faptul că nu au  fost constate  infracțiuni rutiere şi nici nu s-au înregistrat accidente rutiere grave pe şoselele din judeţ, în cursul acţiunii de ieri.

Tot ieri, poliţiştii T.F. au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă publică, prevenirea comiterii unor fapte antisociale, precum şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2, în zona staţiilor C.F.R. şi în trenurile de călători care tranzitează judeţul Hunedoara.

Acţiunile  poliţiştilor T.F. au urmărit şi depistarea persoanelor urmărite/ dispărute şi a migranţilor ilegali, prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite cu violenţă, a furturilor de la călători, de la infrastructura feroviară şi de/ din vagoane, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători, predispuse la comiterea de fapte antisociale ori identificarea persoanelor care oferă spre vânzare diferite produse fără documente de provenienţă sau fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii le-au reamintit călătorilor faptul că purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor C.F.R. este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare, în condiţii de aglomeraţi călătorii fiind mai sunt expuşi pericolului de infectare cu SARS – COV 2.

Poliţiştii de ordine publică vor acţiona atât în mediul urban cât şi în cel rural, în scopul prevenirii comiterii infracţiunilor în mediul stradal, dar şi a verificării  legislaţiei  privind combaterea tăierilor ilegale, transportul și comercializarea materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice.

Poliţiştii hunedoreni că sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor şi vor aplica în continuare legea, în toate situaţiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Precizăm faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

 

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *