Acțiuni de recuperare-salvare, întreprinse de jandarmii hunedoreni

30 de jandarmi hunedoreni au întreprins misiuni de recuperare-salvare. A fost o acțiune de pregătire, în cadrul căreia peste 30 de jandarmi montani din structurile constituite la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara au participat la o convocare de pregătire privind coordonarea şi gestionarea misiunilor de căutare-salvare-evacuare în mediul montan, aceasta desfăşurându-se în Rezervaţia Naturală Cheile Tăii.

Activitatea a urmărit verificarea nivelului de pregătire, precum şi dotarea materială a structurilor montane de jandarmi.

În acest sens, au fost prezentate 6 exerciţii, în care au fost materializate posibile situaţii în care jandarmii montani trebuie să intervină: căutarea unui grup de persoane rătăcite în zona montană, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, după ce aceştia au comunicat coordonatele GPS; coborârea unei persoane accidentate pe un perete de stâncă; coborârea unui alpinist blocat pe un perete de stâncă; traversarea de pe un versant pe un altul cu ajutorul tirolienei; coborârea unei persoane vârstnice care avea proteză la unul din membrele inferioare, printr-o tehnică individuală de salvare cu targa, folosind procedeul de coborâre denumit rapel inversat; salvarea-evacuarea unui grup de 6 persoane dintre care 4 copii, rămase blocate din cauza faptului că un pod s-a prăbuşit”, arată IJJ Hunedoara.

De asemenea, la convocarea de pregătire au participat 4 instructori din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ,,Regele Carol I” Sinaia.

Convocarea de pregătire a urmărit testarea capacităţii de reacţie a structurilor de jandarmi şi se circumscrie unei game mai largi de exerciţii organizate la nivelul Jandarmeriei Române pentru a verifica nivelul propriu de pregătire şi colaborare cu alte instituţii.

Acest exerciţiu este un mesaj direct şi clar către populaţie și anume să apeleze cu încredere la structurile Jandarmeriei Române.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *