Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție, pe raza județului Hunedoara

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, la acest sfârşit de săptămână, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, mai multe acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

 Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

Exemple semnificative:

La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 22:20, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată despre faptul că la un local din municipiu nu se respectă măsurile dispuse în contextul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au constatat faptul că administratorul localului nu a respectat intervalul orar pentru desfășurarea activității cu publicul, conform Legii 55/2020, în interiorul localului fiind identificate 13 persoane care consumau produse alimentare. Totodată, în urma verificării, 5 persoane nu au putut face dovada vaccinării, a testării sau a vindecării de infecția cu virusul SARS-COV-2.

În urma constatărilor, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, în valoare totală de 3.500 de lei.


La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 15:55, o patrulă mixtă (poliţist – jandarm) s-a deplasat la adresa unui tânăr de 23 de ani, din Haţeg, persoană care figurează în evidențe ca persoană carantinată,  în urma verificărilor constatându-se faptul că acesta nu respectă măsura dispusă de către D.S.P. Hunedoara, nefiind găsit la adresa declarată.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.


*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio încălcare a legii.

 

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.