Activități educaționale pentru copiii din zona Grigorescu

Copiii cu vârste cuprinse între 6 ani și 16 ani, care locuiesc în cartierul Grigorescu, din Deva, vor participa la o serie de activități educaționale, de recreere și socializare, organizate de Direcția de Asistență Socială Deva și Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Subfiliala Deva, în cadrul unui parteneriat încheiat între cele două instituții, care are ca scop principal prevenirea și combaterea situațiilor de marginalizare și excludere socială în care se pot afla anumite grupuri sau comunități din oraș și orientarea școlară și profesională a copiilor și adolescenților cu risc de abandon școlar.

De asemenea, colaborarea dintre cele două instituții vizează dezvoltarea voluntariatului în serviciile sociale, dar și promovarea drepturilor omului și a unei imagini pozitive asupra persoanelor, familiilor și grupurilor vulnerabile din municipiu.

Acțiunile din cadrul parteneriatului se desfășoară de două ori pe lună, la final de săptămână, la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, situat pe Strada Nicolae Grigorescu și vor fi derulate sub genericul „Educația: o responsabilitate colectivă”.

Activitățile sunt susținute de voluntari ai Subfilialei Deva de Cruce Roșie (liceeni, profesori, psihologi, asistenți medicali etc.), iar întâlnirile vor avea ca teme: igiena, primul ajutor, sănătatea fizică și mintală, alimentația sănătoasă, relațiile de familie, influențele nocive asupra organismului uman etc.

Prima acțiune în cadrul parteneriatului va avea loc sâmbătă, 25 iunie 2022, între orele 16:30 – 18:00, la Adăpostul de urgență pe timp de noapte.

„Ne așteptăm să fie prezenți cel puțin jumătate dintre cei aproximativ 50 de copii și adolescenți care locuiesc în zona Grigorescu. Avem deja o relație bună cu familiile lor, în urma acțiunilor pe care le-am organizat înainte de izbucnirea pandemiei. Voluntarii îi vor lua de acasă și tot voluntarii îi conduc la familii, la sfârșitul întâlnirilor”, explică președintele Subfilialei Deva de Cruce Roșie, Diana-Eva Diniș.

Pe de altă parte, în cadrul aceluiași parteneriat, Subfiliala Deva de Cruce Roșie va acorda, periodic, ajutoare persoanelor singure și fără venituri din municipiu, aflate în dificultate, în vederea prevenirii și combaterii sărăciei și riscului de excluziune socială.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *