Activități ale jandarmilor montani

În perioada 17-18 decembrie 2020, efective de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara în cooperare cu efective din Unitatea Specială de Aviaţie Caransebeş, din cadrul I.G.Av. al M.A.I., desfăşoară zboruri de recunoaştere în zona aflată în competenţa structurilor montane de jandarmi.

Pe timpul activităţilor, în fiecare dintre cele două zile, alături de piloţii I.G.Av. se vor afla jandarmi montani. Zborurile de recunoaştere vor fi desfăşurate în zona munţilor Retezat şi în zona montană din Valea Jiului, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Zborurilor de recunoaştere sunt desfăşurate în scopul identificării unor locuri de aterizare a aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie, în zona în care acţionează structurile montane de jandarmi, pentru pregătirea comună şi reducerea timpului de intervenţie în acţiunile în care jandarmi montani beneficiază de sprijin aerian.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara este unitatea din Jandarmeria Română care are în compunerea organizatorică cele mai multe structuri montane. De asemenea, la nivelul unităţii au fost specializaţi jandarmi montani în domeniul unor acţiuni cu suport aerian folosind troliul.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.