Activitățile desfășurate de echipele mixte de control pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-COV-2

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

În ultimele 24 de ore au avut loc următoarele activități:

1.Efective angrenate 246 din care poliție 101, jandarmerie 92, poliția locală 47, ANSVA 3, Ministerul Sănătății 3.

2. Nu au fost apeluri Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 3. În ziua de 05.07.2020 s-au desfășurat 25 de acțiuni de control punctuale din care 2 în cooperare cu instituții din afara M.A.I., 15 acțiuni independente ale poliției, 8 acțiuni independente ale jandarmeriei la 22 de acțiuni la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 1 acțiune la plaje/piscine/alte locuri amenajate, 1 acțiune în parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes și 1 acțiune în diverse spații de cazare.

4. În urma verificării a 69 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, s-a identificat 1 abatere de la măsurile de protecție individuală.

5. La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 111 locații/obiective ( 96 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 4 plaje/piscine/alte locuri amenajate, 3 diverse spații de cazare, 4 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes ) precum și 6 mijloace de transport în comun.

6.Total sancțiuni aplicate – 0

7. Valoare sancțiuni – 0

8. Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0

La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

 

Secretariat

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenţiei

Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *