Adrian Ahrițculesei, cetățean de onoare al județului Hunedoara

Alpinistul petroșănean, Adrian Ahrițculesei, va fi cetățean de onoare al județului Hunedoara. Proiectul de hotărâre privind desemnarea acestuia drept cetățean de onoare al județului Hunedoara se află pe masa consilierilor județeni, din data de 24 februarie.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei este primul bărbat din România care a încheiat cu succes „Circuitul celor 7 vulcani”.  Absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, Adrian Ahrițculesei, în vârstă de 38 de ani, a cucerit, în această lună, cel mai înalt vulcan din Antarctica – Mount Sidley (4.285 m), singurul care mai lipsea din palmaresul său pentru a încheia cu succes acest circuit deosebit de dificil, care presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente.

„La vârsta de 38 de ani, Adrian Arhrițculesei, a pornit pe data de 6 ianuarie 2023, spre Antarctica unde și-a propus să cucerească Muntele Sidley. Muntele Sidley are 4285 de metri și este cel mai înalt vârf din Antarctica. Adrian Ahrițculesei a precizat că a reușit cucerească vîrful, marți 17 ianuarie, la ora 16:00 – ora Antarcticii. Alpinistul petroșănean a mărturisit că temperatura exterioară era de -35 grade Celsius, în ciuda soarelui de afară. Acesta era ultimul vulcan care lipsea din colecția celor 6 pe care i-a escaladat până acum și ultimul care trebuia escaladat de Adrian Ahrițculesei pentru a deveni primul bărbat român și totodată primul hunedorean care a finalizat circuitul celor 7 Vulcan. Realizarea sa a dus la recunoașterea, o dată în plus, a valorilor și personalităților remarcabile ale județului Hunedoara și ale țării noastre la nivel mondial”, arată documentul CJ Hunedoara.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *