Afacerile puse pe butuci din cauza problemelor CEH

Societățile cu care Complexul Energetic Hunedoara a avut relații comerciale de-a lungul anilor se luptă cu insolvența sau falimentul. Firmele au furnizat produse și servicii societății energetice, iar acestea nu au fost achitate. Gerom Internațional este una din firmele de “casă” de la Complexul Energetic Hunedoara. Societatea a câștigat contracte bănoase, însă, vremurile bune au apus. Firma patronată de familia fostului prefect Aurelian Serafinceanu a intrat pe o pantă abruptă, luptându-se cu insolvența. Reorganizarea Gerom Internațional depinde de banii care trebuie recuperați de la Complexul Energetic Hunedoara. Societatea comercială a avut, de-a lungul timpului, relații contractuale profitabile cu CEH. Acum, raportul administratorului judiciar al Gerom Internațional, firmă aflată în insolvență, arată că reorganizarea este dependentă, în mod direct, de sumele ce trebuie recuperate de la Complexul Energetic Hunedoara.

“Administratorul judiciar mai arata ca in vederea recuperarii creantelor de la alte societati a intreprins mai multe actiuini in instanta si ca urmare a solutionarii acestora, debitorul SC Gerom Internațional SA are de recuperat de la Complexul Energetic Hunedoara SA suma totală de 1.121.201,12 lei, creanță pe care debitorul intenționează să o aibă în vedere la întocmirea planului de reorganizare a activității sale”, notează instanța în dosarul în care se judecă insolvența Gerom Internațional.

În plus, și situația juridică a Complexului Energetic Hunedoara este decisivă pentru Gerom Internațional. Gerom Internațional a avut contracte de ordinul milioanelor de lei cu Complexul Energetic Hunedoara. Situația financiară a CEH blochează și partenerii de afaceri.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.