Agenda zilei: moarte, mineri, infecții în spital, explozii, rege, nepot gălăgios și violent

Agenda mea zilnică e formată din știri, prin natura meseriei. Uneori obosesc și, dacă am liber, nu deschid televizorul, internetul, nu citesc nimic. Prefer să mă izolez și să-mi găsesc fericirea în jocul vreunei pisici, într-o carte ori într-o plimbare lungă prin munți. Mă obosesc știrile. Mă obosesc psihic toate evenimentele astea pe care trebuie să le anunțăm primii ori să le citim: morți, răniți, accidente, infecții intraspitalicești, care arată că oamenii mor cu zile, da`-s uciși de bacterii ucigașe, explozii, oameni săraci, copii care încă mai fac kilometri întregi prin frig, ploaie, vânt, viscol, zăpadă, ca să ajungă la școală; să învețe din manuale vechi, în care istoria e camuflată după dorințele conducerii din vremuri de mult uitate.

Azi a murit unul dintre minerii de la Uricani. Alin Băran, 43 de ani, tatăl unui copil. Nu că nu ar fi avut zile, se revoltă șeful unei asociații de protecție a pacienților, ci din cauză că l-ar fi ucis o infecție luată din spital. Scriem știrile, ne revoltăm, suntem întorși pe dos, dăm like, dăm semnul ăla de furie de ni l-a pus la dispoziție acest dumnezeu al ”feisbucului”, ne mai trece razant prin minte că ne pare rău de familia omului, cât de greu trebuie să îi fie, mai înjurăm puțin la guvernanții ăștia nenorociți care, prin furtișagurile lor, au distrus o industrie, bagă oameni în mormânt prin nepricerea lor, ne gândim că vom mergem acasă și ne vedem de ale noastre.

Apoi aflăm că regele Mihai este grav bolnav și că nepotul lui, Nicolae, s-ar fi încăierat cu niște oameni ai Casei Regale, fiindcă nu l-au lăsat să-și vadă bunicul. S-a lăsat cu răni, cu plângeri și comunicate de presă, la care s-a adăugat postarea fostului principe, care e om și el, vrea să își vadă bunicul aflat pe patul de moarte. Îl înțeleg. Știu cum e. Înainte de titlurile pompoase, sunt oameni. Sincer, eu, una, nu mi-l pot închipui pe tânărul acela frumos, civilizat, deștept, de-o seamă cu mine, agresând oameni și făcând scandal ca la ușa cortului, de parcă ar trăi în ”Dallas”, cartierul ”select” în care am crescut.

Mă gândesc la rege. Cum am fi fost dacă…? Dacă nu i-am fi avut pe Dragnea, pe Băsescu, pe Iliescu, pe Iohannis, pe toți ăștia care ne-au condus destinele atâta amar de vreme.

Nu pot spune despre mine că sunt fan al regalității. Însă mă uit la Norvegia. Harald al V-lea este rege din 1991. Norvegia are cel mai bun sistem de sănătate din lume, nu are nevoie de Uniunea Europeană pentru a se dezvolta și sistemul de învățământ e mult superior cu ce e în alte țări. Să nu mai vorbim de atitudine, mod de comportament, oameni ”mai normali la cap” decât mulți pe care i-am întâlnit de-a lungul vremii. Este singura țară în care m-aș muta alaltăieri, dacă aș avea posibilitatea.

Adesea m-am gândit că ne-ar fi fost mult mai bine dacă am fi conduși de un rege și nu de către ipochimenii ăștia care ne fură din 1990 până acum, iar noi, de masochiști ce suntem, îi votăm în continuare, ca disperații. Asta, în timp ce încă mai avem WC în curte, ne învață copiii la lumânare, violența în familie e o obișnuință și murim ca proștii în spitale, cu zile. Da` noi suntem ”jmekeri”, ne minunăm la emisiuni ca ”Acces Direct”, arătăm cu degetul în stânga și-n dreapta, ne revoltăm doar pe Facebook, tot acolo protestăm cu foc, iar în viața de zi cu zi îi lăsăm pe toți cretinii ăștia să ne râdă în față. Pe banii, timpul, sănătatea și viitorul nostru.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Un comentariu la „Agenda zilei: moarte, mineri, infecții în spital, explozii, rege, nepot gălăgios și violent

 • 10 noiembrie 2017 la 11:13
  Permalink

  Un rege bun e bun . Nu si un rege rau . Mihai prin faptul ca nu a asteptat semnarea armistitiului in 26 august de catre Antonescu ( pe care l-a si casapit) a dat tara pe mana rusilor si 175000 de soldati romani (printre care si tata) au luat calea Siberiei .Nu s-au intors nici un sfert .Intre 23 August si 12 septembrie cand s-a semnat armistitiul tara a fost total la dispozitia rusilor . https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/23-august-1944-salvarea-romaniei-sau-tradare-nationala
  Acum sa vedem ce au mai facut (1) Succesiunea salică este încă valabilă, conform constituţiei:
  1923 – Art. 77. Puterile constitutionale ale Regelui sunt creditare in linie coboritoare directa si legitima a Maiestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor.
  (2) Căsătoria unui membru / unei membre al Familiei Regale cu o română / un român atrage excluderea de la succesiune, conform „înţelegerii dintre principele Carol şi ţară”: Statutul Casei Regale, publicat şi în monitorul oficial cu caracter de lege. Deci acestia si Duda nu sunt legal urmasi . Terminati cu prostiile festiviste . Daca monarhia era buna aveau si Franta si Germania . Apropo Regina Angliei are bani pri of-shore-uri . Nu exista regalitate sau nu , exista oameni sau nu , iar familia regala a Romaniei e la fel cu clasa politica romaneasca ! 🙁

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *