Ajutor guvernamental pentru un hunedorean

Un hunedorean va beneficia de ajutor financiar din partea Guvernului. Executivul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 393.100 lei pentru sprijinirea unui număr total de 116 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora. Astfel, un hunedorean va beneficia de 4000 de lei din partea Guvernului.

Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență au membri cu grave afecțiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată și intervenții chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele județene de asigurări de sănătate, precum și respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență nu au posibilitatea să obțină venituri din alte activități, având capacitatea de muncă redusă”, arată documentul Guvernului.

Totodată, unele familii și persoane singure se confruntă cu situații socio-materiale și de locuit precare, cu case degradate din cauza intemperiilor, respectiv ca urmare a sărăciei extreme, au copii minori și necesită sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, pentru igienizarea și repararea locuințelor. Unii membri ai familiilor respective nu au locuri de muncă, alții au capacitatea de muncă redusă, iar veniturile nete lunare provin din ajutoare sociale, pensii, alocații de stat pentru copii, indemnizații pentru persoane cu handicap, alocații pentru susținerea familiei ori salariile acestora nu pot susține cheltuielile pentru asigurarea nevoilor familiale. Din cauza veniturilor insuficiente, unele familii se confruntă cu probleme privind achitarea cheltuielilor pentru utilități, acumulând datorii, (situație care poate conduce la evacuarea din locuință), precum și cu achitarea datoriilor acumulate din cauza problemelor de sănătate, situații care accentuează vulnerabilitatea socială și economică a acestora.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *