Al doilea cort pentru triajul pacienților la Deva

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva anunță că a dispus măsurile necesare pentru a monta, în regim de urgență, un al doilea cort pentru triajul pacienților care apelează la serviciile medicale oferite de Ambulatoriul de specialitate din cadrul unității. De asemenea, va fi suplimentat și personalul medical.

Decizia a fost luată urmare a aglomerării creată în această dimineață, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

În același timp, medicii fac un apel către persoanele cu risc să nu se prezinte la spital DECÂT ÎN CONDIȚII DE URGENȚĂ!

„Facem un nou apel la calm, la răbdare și rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență”, a transmis în această dimineață dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.

Dacă problemele de sănătate nu sunt urgente, pacienții sunt rugați să contacteze medicul de familie pentru indicații și tratament.

Pacienții care se prezintă la triajul de la Ambulatoriu sunt rugați să poarte măști, să păstreze o distanță de minimum 1,5 metri față de celelalte persoane, să limiteze propagarea secrețiilor prin strănut și să nu aibă contact direct (față în față) cu alte persoane.

„Persoanele cu risc, persoanele vârstnice, sunt cele mai expuse în această perioadă. Înainte de a-și pune viața în pericol, să se gândească la copii, la nepoți, să dea dovadă de înțelepciune și să se protejeze, pentru că bunicii sunt vulnerabili în fața acestui virus, acesta este adevărul. Să se gândească bine înainte de a face imprudența de a se expune!”, a mai spus dr. Claudiu Antal.

Facem precizarea că accesul tuturor pacienților în secțiile SJU Deva se face numai după triajul epidemiologic pentru siguranța acestora, a personalului medical și pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *