Al treilea transplant de plămâni a fost efectuat la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” din Capitală

Al treilea transplant de plămâni a fost efectuat la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” din Capitală, la un pacient de 34 de ani care se afla pe lista de aşteptare. Intervenţia chirurgicală a durat mai bine de şase ore şi a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, echipa medicală de la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” a efectuat al treilea transplant de plămâni, din acest an.

Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din Bucureşti şi se afla pe lista de aşteptare pentru intervenţie. Donatorul avea 21 de ani şi era din Baia Mare.

”Intervenţia chirurgicală a durat mai bine de şase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul şi a fost efectuată de aceeaşi echipă de medici de la Spitalul Sf. Maria care a realizat şi celelalte două transplanturi de plămâni”, se arată în document.

Starea bărbatului care a suferit intervenţia este bună şi, potrivit protocoalelor, se află într-o secţie specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcămai, spune că asemenea intervenţii chirurgicale extrem de dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu multă experienţă în domeniu.

Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai făcut alte două transplanturi de plămâni, anul acesta.

Cei doi bărbaţi care au beneficiat de plămâni se simt foarte bine.

Spitalul Clinic Sfânta Maria se află în subordinea Primăriei Capitalei şi este administrat de ASSMB.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.