Astăzi, au sunat sirenele în 64 de localități hunedorene. IGSU a reluat exercițiul național „𝗠𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗲𝗮 𝗔𝗹𝗮𝗿𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿”

Astăzi, 01 martie 2023, s-a reluat exercițiul național „𝗠𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗲𝗮 𝗔𝗹𝗮𝗿𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿”. Astfel, s-au testat și verificat echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
Declanșarea sirenelor a avut loc la ora 10.20
Pe timpul simulărilor au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Locuitorii din 64 de UAT uri au auzit „alarmă la dezastre”, compus din 𝟓 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐞 𝐚 𝐜â𝐭𝐞 𝟏𝟔 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐜𝐮 𝐩𝐚𝐮𝐳ă 𝐝𝐞 𝟏𝟎 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐞𝐥𝐞.
Concluzii:
În județul Hunedoara exercițiul s-a încheiat cu succes.
Autorităților responsabile cu managementul tipului de risc, au reacționat corect și la timp, toate cele 175 de sirene au funcționat normal, iar la serviciul 112, nu s-a înregistrat niciun apel de urgență referitor la reacții specifice unei eventuale panici.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

În cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicației DSU și alte surse ale structurilor pentru situații de urgență, precum și posturi radio și TV.

 

ISU Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *