Alcool la volan și fără permis pe drumurile județului Hunedoara

La data de 04 mai 2024, în jurul orei 09:00, un bărbat de 72 ani, din municipiul Hunedoara, a fost depistat în trafic de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii din municipiul Hunedoara, care în urma testării de către polițiști cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

La data  de 04 mai 2024, în jurul orei 21:22, un bărbat de 65 ani, din orașul Călan, în timp ce conducea un motociclu pe DC 51A din direcția Călan spre orașul vechi Călan, a pierdut controlul motociclului, lovind un semafor electric și a căzut pe partea carosabilă, rezultând rănirea conducătorului motociclului.

Bărbatul a fost testat de către polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,36 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Victima a fost preluată și transportată la spital de către un echipaj medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 

 

 

 

La data de 06 mai 2024, în jurul orei 03:46, un tânăr de 19 ani, din municipiul Lupeni, a fost depistat în trafic de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vulcan, în timp ce conducea un autoturism pe strada Romană din municipiul  Vulcan, care în urma testării de către polițiști cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

 

La data de 06 mai 2024, în jurul orei 17:35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva  au depistat în trafic, pe DC 124 în municipiul Deva, județul Hunedoara, un bărbat de 31 ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată în circulație și fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

 

Pentru toate cazurile prezentate, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

 

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.

 

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

          Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *