Alte 6 cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi în județul Hunedoara

Analizele efectuate astăzi la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș Timișoara în cazul a 6 persoane din județul Hunedoara au confirmat infecția cu COVID – 19.

Persoanele infectate cu COVID – 19 sunt contacții femeii de 26 de ani care a ieșit din izolare la domiciliu intrând în contact cu personal medical și pacienți de la Spitalul de Urgență Petroșani.

Cele 6 femei, aflate în izolare la domiciliu sunt dintre cele 64 de persoane testate astăzi după efectuarea anchetei epidemiologice.

Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient

Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient

Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient

Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

Toți hunedorenii confirmați astăzi cu infecție cu COVID-19 vor fi transportați la clinici de specialitate în condiții de siguranță.

Femeia de 26 de ani confirmată cu COVID – 19, în data de 10 februarie, este în stare stabilă internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. De la sosirea în țară, din Italia (zona Veneto), în data de 01 martie 2020 a fost informată, atât la graniță cât și de către ofițerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic și nu a relatat prezența nici unui semn sau simptom de infecție acută respiratorie sau pentru o altă afecțiune.

DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unității sanitare cât și de către reprezentanții IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. Femeia a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia și a apelat la servicii medicale fără a declara faptul că este izolată.

Femeia a fost sancționată contravențional cu 10.000 de lei și i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădarnicirea combaterii bolilor. Infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă potrivit articolului 352 din Codul Penal.

În acest moment în județul Hunedoara sunt 135 persoane izolate la domiciliu și 22 în carantină. Până astăzi au fost confirmați 4 hunedoreni cu infecție cu COVID-19, 3 testați în județ și 1 în Arad.

Până astăzi 2 persoane care nu au respectat condițiile de izolare au fost sancționate contravențional cu amendă de câte 20.000 de lei si o alta cu 10.000 de lei.

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *