Alte două infracțiuni cu material lemnos depistate de jandarmii montani hunedoreni

Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Costeşti au depistat în data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, într-o pădure de pe raza localităţii Orăştie, un bărbat cu un atelaj în care se afla material lemnos, de esenţă cer fără să deţină documente legale.

Bărbatul a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 4.000 lei. Materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Valea Orăştiei.

Un alt caz de încălcare a legii a fost depistat de către jandarmii hunedoreni din cadrul Postului Vaţa de Jos în data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, în localitatea Buceş pe DN 74,  un bărbat care transporta cu o autocamionetă material lemnos, cherestea-răşinoase(grinzi, dulapi, scândură). În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că avizul de însoţire a materialului lemnos era întocmit cu încălcarea prevederilor legale fiind consemnat un alt conducător auto decât cel care se afla la volan, nu erau înscrise data şi ora plecării transportului, cantitatea şi volumul pe sortimente erau diferite de cele trecute în avizul de însoţire, iar conducătorul auto a refuzat să transporte autocamioneta la locul indicat de către jandarmi, drept pentru care s-a solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie prin apel la 112.

Conducătorul auto a fost sancţionat de către efectivele de jandarmi şi poliţie în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 6000 lei, confiscarea a 1.5 mc(grinzi, dulapi), 7.1 mc(scânduri, grinzi) reţinere în vederea stabilirea provenienţiei, iar emitentul avizului cu amendă în valoarea de 1000 lei.

Materialul lemnos a fost dat în custodie Ocolului Silvic Brad.

 

Biroul de presă al IJJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.