Ambasada României în Statele Unite ale Americii promovează Via Transilvanica

Ambasada României în Statele Unite ale Americii promovează Via Transilvanica. Via Transilvanica are nevoie de sprijinul vostru. RUF – Romanian United Fund promovează acest proiect uimitor, al drumului care unește.

Via Transilvanica este unul dintre cele 28 de proiecte câștigătoare ale Premiilor Europene pentru Patrimoniu Europa Nostra 2023, cel mai prestigios proiect european care recunoaște realizările remarcabile în materie de patrimoniu din țările europene, și este acum unul dintre cele mai importante proiecte care concurează pentru prestigiosul premiu Public Choice Award.

„Ajutați Via Transilvanica să câștige distinsul premiu Public Choice!  Via Transilvanica este unul dintre proiectele câștigătoare ale Premiilor Europene pentru Patrimoniu 2023 Europa Nostra, cel mai prestigios proiect european de recunoaștere a realizărilor remarcabile de patrimoniu din țările europene.

Cunoscut și ca „drumul care unește”, este primul și cel mai lung traseu de lungă distanță din România. La aproape 900 de mile lungime, acest traseu de drumeții și de bicicletă traversează zece județe românești grupate în șapte regiuni culturale: Bucovina, Highlands, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana”, arată Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Via Transilvanica este un traseu unic de 1.400 km de drumeție, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, care traversează 400 de comunități rurale din România.Proiectul, lansat în septembrie 2022, a necesitat mii de voluntari și 4 ani pentru a fi construit.Acest traseu va aduce între 40 și 150 de milioane de euro anual în aceste comunități atunci când va fi complet dezvoltat.

Proiectul poate fi votat AICI

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *