Amendat pentru că a intrat cu mașina într-o zonă INTERZISĂ la Sarmizegetusa

Jandarmii montani din cadrul Postului Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte au sancţionat în cursul zilei de 09 august 2017 o persoană care a încălcat prevederile Regulamentului de vizitare a Monumentului Istoric Sarmizegetusa Regia, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 186 din 2016.

Astfel, persoana în vârstă de 48 ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, a pătruns cu autoturismul pe tronsonul de drum pietonal pavat de 845 m din drumul județean 705A, cuprins între km 36+525 la km 37+370, din zona administrativă a Cetății Dacice Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte. Pe respectiva porțiune de drum este interzis accesul cu autovehicule, motociclete, mopede sau orice alt tip de vehicule, cu excepția acelora care transportă persoane cu dizabilități locomotorii și a vehiculelor utilitare autorizate sau a celor pentru intervenții.

Jandarmii i-au adus la cunoștință prevederile regulamentului de vizitare, prevederi care sunt afișate și la intrarea în monumentul istoric.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în  valoare de 300 lei, pentru nerespectarea obligației prevăzute la art. 4, lit. g) din Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 186 din 2016.

Jandarmii montani recomandă turiştilor care vizitează monumentul istoric Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte să respecte Regulamentul de vizitare stabilit prin Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 186 din 2016.

 

 Compartimentul informare şi relaţii publice IJJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *