Amenzi de sute de mii de lei pentru nerespectarea normelor de mediu

În două luni de zile, comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au aplicat amenzi în valoare de sute de mii de lei. În perioada 01 iulie – 30 septembrie, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat un număr total de 204 inspecţii, atât inspecţii planificate cât şi inspecţii neplanificate.

„Inspecţiile planificate (48) au fost realizate conform Planului anual de activitate al Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, la operatorii economici care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului şi se supun procedurii de reglementare.

În cadrul inspecţiilor neplanificate au fost efectuate un număr de 156 controale după cum urmează: 19 controale în urma autosesizării;  38 controale de verificare a respectării condiţiilor din actele de reglementare; 39 controale efectuate în urma sesizărilor; 1 control pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului; 36 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu; 23 controale cu alte autorităţi, conform protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

 

Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu/acordului de mediu; gestionarea necorespunzatoare a deșeurilor deținute sau generate în urma desfășurării activității;  neîndeplinirea condițiilor legale pentru descăcarea deșeurilor pe teritoriul județului Hunedoara în scopul valorificării acestora.

 

„În urma acestor controale, au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale principale, respectiv 6 avertismente și 16 amenzi, în valoare totală de 386.000 lei”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.