Mai mulți operatori economici, din domeniul forestier, depistați cu abateri legislative

Măsuri sancţionatorii luate de poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în urma unor controale ce au avut loc pe raza localităților Simeria şi Băcia

 

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul IPJ Hunedoara au continuat acţiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier.

Acţiunile poliţiştilor au  beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Timișoara și  celor ai Ocolului Silvic Simeria şi au constat într-o serie de controale privind modul de gestionare, depozitare, prelucrare, transport și comercializare a materialului lemnos de către diferiți operatori economici de pe raza orașului Simeria și a comunei Băcia.

În urma controalelor, în data de 19 septembrie 2022, poliţiştii  au constatat unele diferențe privind materialele lemnoase, determinate în urma comparării stocurilor scriptice înregistrate în aplicația SUMAL 2.0 cu stocurile faptice inventariate. Prin urmare, față de operatorul economic în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare valorică a 17,394 mc material lemnos din specia rășinoase, precum  și măsura complementară de confiscare faptică a 11,858 mc de material lemnos din specii rășinoase.

De asemenea, în perioada 20 – 21 septembrie 2022, la sediul unei alte societăţi comerciale, poliţiştii au constatat unele diferențe privind materialele lemnoase, determinate în urma comparării stocurilor scriptice înregistrate în aplicația SUMAL 2.0 cu stocurile faptice inventariate. Prin urmare,  față de operatorul economic în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare valorică a  24,673 mc de material lemnos din specia molid.

Astfel de controale vor avea loc şi în perioada următoare.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.