Amenzi și sancțiuni ale polițiștilor din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice

În data de 14.05.2020, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara şi  reprezentanţii Gărzii Forestiere Timișoara au  efectuat o acţiune  pe raza municipiului Hunedoara și a comunei Teliucu Inferior.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale au comis mai multe abateri, motiv pentru care au aplicat următoarele măsuri sancţionatorii:

– pentru neregulile constatate de reprezentanţii Gărzii Forestiere Timișoara referitoare la neamplasarea panoului cu principalele elemente de identificare aferente unei partizii de masă lemnoasă pe picior contractată și autorizată spre exploatare, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 lei .

– pentru expedierea fără proveniență legală a 8,202 mc materiale lemnoase de diferite specii, cantitate stabilită prin compararea stocului scriptic față de stocul faptic de materiale lemnoase identificat și măsurat în depozit, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 lei și măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 8,202 mc de material lemnos;

– pentru neverificarea provenienței legale a unor materiale lemnoase intrate în depozitul societății și pentru expedierea unor cantități de materiale lemnoase din locuri identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzătoare provenienței legale, poliţiştii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei.

 

 Tot ieri,  polițiștii Secției de Poliție Rurală Hațeg au identificat pe raza localității Densuș, un bărbat de 59 de ani, din comună, cu privire la care au stabilit că a tăiat  15 arbori nemarcați (doi arbori din fondul forestier național și 13 arbori din afara fondului forestier național).

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori  și furt de arbori.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *