Amenzi usturătoare pentru deșeurile aruncate la grămadă

Hunedorenii sunt pasibili de amendă dacă nu colectează selectiv deșeurile. Garda de Mediu Hunedoara vine cu o serie de precizări, iar persoanele care nu se conformează pot primi amenzi usturătoare.

„Pe fondul intensificării fenomenelor de abandonare a deșeurilor inerte și voluminoase lângă platformele de precolectare (plurifamilială) unde se pot colecta doar deșeuri municipale asimilabile și deșeuri reciclabile (plastic/metal, hârtie/carton și sticlă) de pe raza localităților din Județul Hunedoara, atenționăm toate persoanele fizice și juridice că au obligația de a colecta separat deșeurile menajere și reciclabile, de a le încredința în vederea eliminării și valorificării doar operatorilor economici autorizați să presteze serviciul de colectare a deșeurilor. Abandonarea deșeurilor și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate este interzisă. Conform Legii 211 din 2011, abandonarea deșeurilor se va sancționa cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Colectarea selectivă este încă un mit în județul Hunedoara, asta deși s-au investit sume considerabile pentru acest proces.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *