Amplu proces de digitalizare a aplicației MySMIS care gestionează finanțările din fonduri europene

Amplu proces de digitalizare a aplicației MySMIS care gestionează 2 milioane de documente și finanțări de 31 miliarde de euro:

MySMIS este aplicația informatică prin care se depun, se evaluează și se implementează proiectele finanțate din fondurile europene structurale și de investiții, utilizarea sistemului fiind obligatorie atât pentru solicitanții de finanțări cât și pentru autoritățile de management, conform prevederilor Regulamentului UE nr. 1303/2013.

În prezent, în MySMIS sunt înregistrați 29.095 utilizatori care au încărcat peste 2.033.650 de documente începând cu anul 2016. La nivel național au fost contractate în total 8.324 de proiecte cu bugete în valoare totală de 30,91 miliarde euro, cu o cofinanțare europeană de 24,99 miliarde euro.

În premieră, Ministerul Fondurilor Europene pune la dispoziția publicului detalii în timp real și reprezentări grafice privind stadiul absorbției, aici: www.fonduri-ue.ro/statistici, precum și un sistem de tip cloud pentru toți angajații care au optat pentru telemuncă.

Presiunea cauzată de pandemia actuală și de perspectivele viitoarei economii digitale ne-a ajutat să începem probabil cel mai amplu proces de transparentizare și de debirocratizare a sistemului informatic din minister”, afirmă Marcel Boloș. „Una dintre prioritățile asumate este simplificarea procedurilor și reducerea semnificativă a utilizării documentelor în format tipărit pentru a ușura atât munca beneficiarilor, cât și pentru a facilita evaluarea și implementarea proiectelor”.

Toate informările, deciziile și noutățile ce privesc beneficiarii fondurilor europene sunt publicate în secțiunea mfe.gov.ro/covid-19.

Sursă: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *