Analiza situației accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, în județul Hunedoara

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a convocat în această dimineață ședința Comisiei de Dialog Social Hunedoara, pentru a analiza situația accidentelor de muncă, a bolilor profesionale și acțiunile pentru diminuarea numărului acestora.

Întâlnirea a fost solicitată de liderii județeni ai Blocului Național Sindical, iar la discuții au participat subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell,  vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, membrii Comisiei de Dialog Social și reprezentanți sindicali.

Potrivit unei analize prezentate de Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Adrian Bozdog, în primul semestru al acestui an s-au înregistrat 20 de accidente de muncă, cele mai multe având loc în unități din industria extractivă.

De asemenea, conform datelor primite existente la Direcția de Sănătate Publică, în activitatea minieră s-au înregistrat cele mai multe cazuri de boli profesionale. Numărul de zile incapacitate temporară de muncă, în perioada 01.01.2021 – 31.07.2021, a fost de 1.553.

Prefectul Călin Petru Marian a solicitat ca măsurile pentru reducerea numărului de accidente să fie aplicate în perioada imediat următoare, în același timp fiind necesar creșterea numărului verificărilor privind respectarea regulilor de Securitate și Sănătate în Muncă, pentru a reduce și incidența bolilor profesionale în unitățile economice din județul Hunedoara.

 

Biroul de presă

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.