Anchetă la CEH după accidentul de muncă de la EM Vulcan

Doi dintre responsabilii cu sănătatea și securitatea în muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara și-au pierdut funcțiile în urma accidentului produs, vineri seară, la mina Vulcan. În același timp, conducerea societății energetice a demarat o anchetă pentru a stabili care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului de muncă, accident în urma căruia doi angajați au ajuns la spital. În accidentul de la mina Vulcan au fost implicați doi mineri, unul de 41 ani cu traumatism toracic și de membru superior drept, plagă la nivelul gâtului și arsuri superficiale la nivelul gâtului și toracelui. Al doilea miner, în vârstă de 42 ani a avut  o contuzie la nivelul ochiului drept.

“Cei doi, unul miner șef de schimb, celălat ajutor de miner, lucrau la direcționala pe acoperiș nr. 1, stratul 3, blocul 7, cota 286, asta fiind o lucrare de pregătire șI s-au accidentat. Urmează ca o comisie de la Complexul Energetic Hunedoara să facă cercetările pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la producerea accidentului”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Potrivit directorului general al CEH, se efectuau lucrări de pregătire pentru deschiderea unui nou loc de muncă în subteran.

“Lucrarea de pregătire urma să dureze mult mai mult. Galeriile respective au undeva la 80-100 de metri și trebuiau să ajungă la deschiderea unui nou abataj”, a mai subliniat sursa citată.

În cursul zilei de sâmbătă, cei doi angajații răniți în accidentul de muncă au fost transferați la Spitalul Județean din Deva pentru consultul oftalmologic.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *