ANRE a aprobat prețul cu care CEH vinde energie către Transelectrica

Complexul Energetic Hunedoara primește o gură de oxigen pentru încă o perioadă. Societatea grav afectată de lipsa cărbunelui și implicit a vânzării și a cererii scăzute de pe piața energiei încheie un contract cu Transelectrica.

CEH va asigura serviciile de sistem până la finalul acestui an, după ce ANRE a aprobat prețul cu care Transelectrica va cumpăra serviciile tehnologice de sistem-rezervă terțiară lentă de la Complexul Energetic Hunedoara, în al doilea semestru al acestui an. Acest preț este de 13,31 lei/MWh.

În cazul în care Complexul Energetic Hunedoara nu va putea onora comenzile, va fi nevoit să notifice Transelectrica.

Mai exact, societatea energetică va beneficia de servicii de sistem, lucru care îi va aduce bani în conturi.

Până la data de 31 decembrie 2020 sunt valabile serviciile de sistem. Cu o capacitate instalată de 1.225 MW, CEH este cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a României și, în pofida situației financiare deosebit de dificile, reușește să asigure în continuare servicii de sistem sigure și stabile operatorului de transport și sistem.

În afară de producția de energie electrică, Sucursala Electrocentrale Deva este unicul producător care livrează energie termică în sistem centralizat în Municipiul Deva. Totodată, Sucursala Electrocentrale Deva este și operator al serviciului public de alimentare cu energie termică pentru municipiul Deva.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *