ANTI-ROMÂNIA: O mască hidoasă ține țara departe de lumea civilizată

Trei evenimente recente din peisajul românesc scot la iveală o mască hidoasă pe care, cu cinism, puternicii zilei o pun peste obrazul României, repetat. O mască întreținută, din nefericire, de complicitatea cinică a statului român și a societății românești adormite.

 

ANTI-EDUCAȚIE: Un ministru fără carte

Primul eveniment este deconspirarea unui ministru care se pare că și-a cocoțat cariera profesional-politică pe minciuni, un ministru care-și pune în CV o carte academică pe care nu a scris-o și apoi încearcă să acopere mizeria cu alta: o lucrare de masterat copiată inclusiv cu greșeli. Florin Roman, despre el e vorba, plagiator autodeconspirat (cât de bombalău să fii să dai presei dovada plagiatului grosolan, o dovadă pe care până și facultatea a pitit-o definitiv?!), demonstrează limpede totala lipsă de respect a politicienilor români față de educație, față de cartea învățată onorabil.

 

ANTI-JUSTIȚIE: Un judecător pedepsit pentru onoare

Al doilea eveniment este excluderea din magistratură a (aproape) singurului magistrat care a apărat justiția cinstită din România și a scos la iveală încremenirile și derapajele acesteia în scop profilactic. Cristi Danileț, judecătorul charismatic care a reușit să atragă înspre înțelegerea justiției chiar și tinerii din școli, judecătorul care nu s-a lăsat intimidat de vorbele grele și șicanele dure ale unor colegi din magistratură și a rămas deschis și promotor al unei justiții moderne în România a fost exclus din magistratură pentru un motiv aberant: două filmulețe postate pe rețele de socializare, filmări banale din viața sa personală. O demonstrație limpede a gradului periculos în care este viciat sistemul de justiție românesc, un sistem protejându-și, se pare, confortabila încremenire și cutumele de până acum.

 

ANTI-POLITICĂ: Un parlamentar isteric

Al treilea eveniment este sechestrarea unei echipe de jurnaliști italieni de către, vai nouă!, parlamentarul român Diana Șoșoacă și bărbatu-său, care se pare că atacă polițiști și mușcă jurnaliști. Aș cita aici cuvintele mult mai potrivite ale unui psihiatru român, Gabriel Diaconu: „Atâta vreme cât instituția cardinală a statului român care este Parlamentul permite comportamente precum ale Dianei Iovanovici Șoșoacă, și nu inițiază procedurile pentru ridicarea mandatului ei, Parlamentul României este complice, nu victimă.

Șoșoacă a abuzat, nu o singură dată, de privilegiile ei de parlamentar. Ce s-a întâmplat ieri putea fi prevenit dacă avocata Șoșoacă ar fi fost o simplă persoană privată, și nu un demnitar al statului român. Simplu spus, a făcut România de rușine o dată în plus, iar asta se răsfrânge asupra tuturor…”. O demonstrație limpede a faptului că politica românească pune prea des România în genunchi, iar politicienii mai de Doamne-ajută! tac mâlc și acceptă să fie puși în același tablou cu o Șoșoacă isterică și periculoasă.

 

Așadar…

Trei evenimente, trei demonstrații sinistre, trei motive pentru care România poate fi privită ca teritoriu din afara civilizației, locuit de barbari și înecat în corupție, dar și trei tăceri suspecte ale statului român și ale societății civile care admit, ba chiar încurajează existența acestor nenorociri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.