ANTICAMERA MORȚII: URGENȚA SPITALULUI DIN DEVA

10 ORE! 10 ore am stat ieri în Urgența Spitalului Județean din Deva până când bătrâna mătușă cu care eram să fie internată. Dar ar trebui să fiu fericit: data trecută, am stat cu ea în Urgența Spitalului de la Deva 22 DE ORE (nu două, ci douăzecișidouă!) până a fost internată.
Mătușa venea cu un diagnostic care ne sperie pe oricare dintre noi, (vezi foto) dar nu reprezintă niciun risc și nicio emoție pentru personalul medical al UPU Deva.
Pierdea sânge de câteva zile și aproape o luaseră în bombeu și nu o credeau, până nu le-a adus din baia de la Urgențe, de trei ori încă, sânge pe mormane de hârtie igienică.
10 ore chinuitoare în care nimeni de-acolo nu i-a spus o vorbă bună, nu i-au făcut niciun tratament: au lăsat-o să zacă în pat, au plimbat-o de două ori la CT la Deva (unde aparatura mergea până să ajungă ea în subsol, apoi nu!) și o dată la Hunedoara (acolo a mers!).
După 10 ore în care doar a băut puțină apă (era nemâncată de mai bine de o zi), nu i-a dat/ ne-a dat nimeni nicio explicație, ci a aflat că trebuie internată pentru ca un medic competent să încerce un diagnostic… a doua zi! Asta știam de dimineață, de când am adus-o în Urgență, când ar fi trebuit să fie internată. Știam și eu, și ea, și ar fi știut orice om întreg la cap, chiar fără medicină, care doar ar fi citit în ce risc medical se află femeia.
Zece ore în care singurul medic dispus să o salveze a fost… bunul Dumnezeu!
Vă închipuiți cum a fost data trecută, 22 de ore de stat în Urgență la Deva ca într-o anticameră a morții?!
Mizerabile suflete!

2 comentarii la „ANTICAMERA MORȚII: URGENȚA SPITALULUI DIN DEVA

 • 24 august 2023 la 11:38
  Permalink

  Chiar va mirați?! Tatăl meu, având cu prostata, a fost lăsat noaptea la 2, cu plosca după el, la poarta, cum ca ‘sa meargă acasa’ și sa vina a doua zi cu actele necesare și etc.sa i se facă internare… NOAPTEA LA 2, LA DEVA. ..In ideea în care a fost preluat de Smurd, neavând telefon la el, nici bani, nici nimic…NOAPTEA LA 2…A TREBUIT SA SE ROAGE DE PAZNIC SA II IMPRUMUTE TELEFONUL SA SUNE ACASĂ.

  Răspunde
 • 25 august 2023 la 12:09
  Permalink

  Eu, de câte ori am fost cu mama la urgență, am fost nevoit să mă cert cu personalul medical de acolo. Ultima dată când am fost, au ținut-o pe hol, până a decedat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *