Antreprenori cu gloanțe șuierând pe lângă ureche

Tudose a avut câștig  de cauză în fața lui Dragnea în privința impozitului pe cifra de afaceri. Am aflat, pe surse, că atitudinea lui Tăriceanu, precum și săpuneala pe care a încasat-o prim-ministrul la Bruxelles, au atârnat greu în balanța hotărârii pe care coaliția PSD-ALDE a luat-o la începutul săptămânii. Daddy, care, pănă intrarea în ședința coaliției, susținea introducerea acestui impozit, cel puțin pentru companiile cu cifră de afaceri sub 500.000 de euro, a părut consolat cu ideea că nu poate face o astfel de schimbare majoră de abordare fiscală, „în orb”, fără studiu de impact, fără consultare cu actorii socio-economici, riscând, prin aceasta, soarta a milioane de salariați din sistemul privat.

Au anulat introducerea impozitului pe cifra de afaceri! PSD-ALDE renunță astfel la unul dintre punctele anunțate a fi „de forță” din programul guvernului Tudose, program proaspăt trecut prin votul Parlamentului, program pe baza căruia guvernul a fost învestit.  Antreprenorii rămân, totuși, „ cu sufletul la gură”, așteptând alte măsuri fiscale anunțate, oarecum amenințător de către Tudose. Măsuri care să-i facă pe unii „care se cred deștepți” să nu se mai creadă! Afirmația  poate ascunde orice grozăvie în politica PSD-ALDE. Oamenii de afaceri simt, parcă, mai mult ca niciodată, mulțimea de gloanțe care le șuieră pe la urechi, lor și angajaților lor. Halal predictibilitate fiscală! Roșii par hotărâți să dea cu economia de gard!

Îndemnul primit de către români de la premier este acela de a uita subiectul. Sigur că da… Uitarea dezordinii guvernamentale, a planului de campanie electorală cu care PSD-ALDE a câștigat alegerile și care s-a schimbat, deja, în câteva puncte esențiale de câteva ori, uitarea promisiunilor făcute! Uitarea…Foarte convenabil pentru PSD!

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.