Anveloparea blocurilor din Deva, o prioritate a administrației publice locale

Prin Programul Operațional Regional 2014-2020 au fost reabilitate deja cinci blocuri din municipiul Deva, iar alte 6 se află în curs de reabilitare.

 

Pentru încă 12 blocuri au fost depuse proiectele pentru reabilitarea energetică prin PNRR.

De asemenea, tot prin PNRR a mai fost depus un proiect de reabilitare termică la blocul de locuințe sociale de pe Aleea Streiului din Deva.

Au mai fost reabilitate termic încă 10 blocuri din municipiul Deva prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Se lucrează la reabilitarea termică a Blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva. Lucrările de creștere a eficienței energetice a Blocului de locuințe 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva sunt realizate în proporție de 80% (valoare aproximativ 860 de mii de euro).

La Blocul A de pe Bulevardul Iuliu Maniu lucrările de creștere a eficienței energetice sunt executate în proporție de 80% (valoare peste 1 milion de euro).

La Blocul 60 de pe Aleea Streiului (valoare peste 600 de mii de euro), Blocul M2 de pe Aleea Crizantemelor (valoare peste 500 de mii de euro) și Blocul D pe Bulevardul Iuliu Maniu (valoare aproximativ 487 de mii de euro), lucrările sunt aproape finalizate, mai trebuie montate lifturile.

De asemenea, au demarat lucrările de anvelopare și la Blocul M1 (valoare aproximativ 538 de mii de euro) de pe Aleea Crizantemelor.

 

La Blocul 7 de pe Aleea Plopilor (valoare aproximativ 220 de mii de euro), lucrările de creștere a eficienței energetice au fost deja recepționate.

 

Principalele lucrări executate la blocurile de locuit sunt: înlocuirea tâmplăriei, închideri de balcoane, termoizolare suprafețe opace, termohidroizolare a acoperișului tip terasă, termoizolare a planșeului peste subsol și înlocuire lifturi, acolo unde este cazul.

 

Reabilitarea termică a blocurilor este realizată cu fonduri europene, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, care în vedere o utilizare mai atentă a resurselor pentru a contribui în mod semnificativ la realizarea de economii și la creșterea economică.

Reabilitarea termică a blocurilor în care locuiţi va reduce factura de întreţinere pe perioada iernii cu peste 40%.

Pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru aerul condiţionat. De asemenea, schimbarea aspectului blocurilor de locuințe duce implicit și la schimbarea aspectului municipiului nostru.

 

Așteptăm toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit.

 

Mai multe detalii și suportul necesar puteți primi de la Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

 

Persoane de contact: Marineta Popovici, Mariana Miha și Dorina Popoviciu, telefon 0254.233800 și e-mail: programe.dezvoltare@primariadeva.ro.

 

Administrația publică locală și-a propus ca un număr cât mai mare de blocuri de locuințe din municipiul Deva să beneficieze de finanțare prin programul de creștere a eficienței energetice.

 

 

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *