APEL LA VACCINARE: BOR îndeamnă credincioșii să asculte de sfaturile medicilor

Într-un mesaj transmis astăzi de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, românii sunt îndemnați să ia în serios pandemia de COVID-19 şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor.

„Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (…) În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă (s.n.), a transmis Vasile Bănescu.

Mesajul Bisericii Ortodoxe Române vine la numai o zi după cea mai neagră zi a pandemiei din această perioadă, când România a înregistrat cifre record de îmbolnăviri de COVID (18.863 de cazuri noi în 24 de ore), dar şi de decese la persoane infectate (574).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *