APIA – a început depunerea cererii unice de plată

În această dimineață, prefectul județului, Călin Petru Marian, a participat la Centrul Județean Hunedoara al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, la debutul campaniei pentru depunerea Cererii Unice de Plată.

Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vine astfel în sprijinul fermierilor din sectoarele zootehnic și vegetal.

În perioada 1 martie – 16 mai 2022, în județul Hunedoara sunt așteptați să depună cererile peste 16.500 fermieri. Suprafața totală pentru care vor fi acordate subvenții din partea statului este de aproximativ 132.500 hectare.

 

Conform directorului executiv al centrului Județean APIA, Topor Veronica, primăriile din județul Hunedoara au primit deja tabelele cu fermierii și suprafețele corespunzătoare fiecăruia, pentru a putea fi eliberate adeverințele necesare depunerii cererii unice.

 

Fermierii pot transmite documentele online către Centrul județean APIA sau către Centrele locale din Deva, Hunedoara, Brad, Orăștie, Ilia, Petrila și Sântămărie Orlea.

 

Persoanele interesate pot obține mai multe informații adresându-se specialiștilor din centrele locale sau accesând: www.apia.org.ro șau www.madr.ro.

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *