APIA primeşte cereri de plată pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în primul trimestru din 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 ianuarie– 31 martie 2021, a anunţat marţi compania.

“Având în vedere faptul că ultima zi de depunere al cererilor de plată este 30 aprilie 2021,iar aceasta este zi nelucrătoare, termenul de depunere se prelungeşte până pe data de 4 mari 2021 inclusiv, în conformitate cu prevederile art.12 din Regulament Delegat UE nr. 640/2014 şi ale Codului de Procedură Civilă: ”În cazul în care data limită de depunere a unei cereri de ajutor, a unei cereri de sprijin, a unei cereri de plată sau a altor declaraţii sau a oricăror documente justificative sau contracte sau data limită pentru modificări aduse cererii unice sau cererii de plată este o zi de sărbătoare legală, o sâmbătă sau o duminică, termenul limită se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează””, se arată în comunicatul transmis de APIA.

Potrivit APIA, cererile se transmit prin mijloace electronice la Centrele Judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administratorul sau reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia.

Pe data de 12 aprilie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a început să facă plăţile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură în perioada 1 iulie-31 decembrie 2020. Suma totală care urma a fi plătită era de 303 milioane de lei.

Guvernul a aprobat pe data de 7 aprilie, într-o şedinţă, o Hotărâre prin care aloca 340 milioane de lei, sumă necesară pentru plata ajutorului de stat în anul 2021, aferentă cantităţilor de motorină determinate la plată de către APIA şi nedecontate pentru perioada 1 iulie 2020-31 decembrie 2020.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *