Aproape 200 de hunedoreni s-au infectat cu COVID după administrarea vaccinului

Cinci hunedoreni au decedat din cauza infecției cu noul coronavirus deși au fost vaccinați. Alți 191 de hunedoreni s-au îmbolnăvit, chiar și după administrarea serului. Informațiile au fost făcute publice de avocata Elena Radu, care a solicitat Institutului Național de Sănătate Publică numărul persoanelor care s-au infectat cu noul coronavirus după ce au fost imunizate.

La nivel național, 8157 de persoane care au fost vaccinate s-au îmbolnăvit. Potrivit documentului, cele mai multe îmbolnăviri au survenit după administrarea vaccinului Pfizer – 6376. 1328 de persoane care s-au îmbolnăvit au fost imunizate cu Astra Zeneca, iar 435 cu Moderna. La nivel național 87 de persoane și-au pierdut viața din cauza infecției cu coronavirus, iar potrivit documentului făcut public de avocată toate aceste persoane au fost vaccinate cu serul de la Pfizer.

Documentul INSP poate fi consultat AICI

Statisticile de mai sus erau valabile pana la data de 15 martie 2021. La nivel județean, numărul total al persoanelor nou confirmate cu COVID-19 vaccinate anterior confimării, de la începutul anului și până la data de 15 martie este de 191. Cele mai multe îmbolnăviri au fost după administrarea serului Pfizer -163. 24 de persoane s-au infectat cu SARS-COV 2 după administrarea vaccinului de la Astra Zeneca, iar 4 după administrarea serului de la Moderna.

Potrivit aceluiași document, numărul persoanelor decedate din cauza infecției cu virusul SARS-COV2, de la începutul anului și până la data de 15 martie 2021, vaccinate anterior decesului, la nivelul județului Hunedoara a fost de cinci.


Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat ieri că, de la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie şi până ieri, s-au înregistrat 89 de decese la pacienţii diagnosticaţi cu COVID şi care fuseseră vaccinaţi, majoritatea doar cu prima doză. „(…) în rândul celor care au fost diagnosticaţi cu COVID şi nu erau vaccinaţi, rata de fatalitate a fost de 2,4%, practic mai mult de două persoane din o sută diagnosticate cu COVID au decedat, iar în cealaltă parte, uitându-ne la rata de fatalitate la persoanele care erau diagnosticate cu COVID şi fuseseră şi vaccinate, această rată de fatalitate este de 0,02%”, a explicat el. Gheorghiţă a subliniat că beneficiile vaccinării sunt indiscutabile. El a menţionat că vârsta medie a persoanelor decedate era 72 de ani şi, de asemenea, toate aveau comorbidităţi.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.