Aproape 90% dintre hunedoreni sunt racordați la sistemele de apă și canalizare

În ceea ce privește starea infrastructurii de canalizare și epurare a apelor uzate în județul Hunedoara, conform raportului recent publicat de Ministerul Dezvoltării, se observă că acesta se clasează printre județele cu o bună acoperire în acest domeniu. Datele din 2021 arată că un procent de 86% din populația județului este conectată la sistemele de canalizare și epurare a apelor uzate.

Această cifră reflectă eforturile semnificative depuse în dezvoltarea infrastructurii locale, evidențiind importanța acordată protecției mediului și sănătății publice în județul Hunedoara. Investițiile în aceste sisteme sunt esențiale nu doar pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, ci și pentru conservarea resurselor naturale și prevenirea poluării.

Potrivit raportului privind starea teritoriului publicat de Ministerul Dezvoltării, datele referitoare la populația conectată la sistemele de canalizare și epurare a apelor uzate în 2021 arată că municipiul București se situează în fruntea listei, cu o acoperire de 100%. De asemenea, județele Brașov și Hunedoara au înregistrat o proporție semnificativă de 86%, urmate de Sibiu cu 83,9%, Cluj cu 77,8% și Galați cu 75,2%. Aceste cifre reflectă eforturile depuse în dezvoltarea infrastructurii de canalizare și epurare a apelor uzate în diferite regiuni ale țării.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *